Blog Ward: persoonlijke en professionele groei

Ruimte voor ontwikkeling en doorgroei, zowel persoonlijk als professioneel. Bij Opinion Accountancy & Tax vinden wij het belangrijk om dit aan te moedigen bij onze collega’s. Daarom hebben wij ook geen moment getwijfeld om onze collega Ward toe te juichen om op zijn internationale avonturen te gaan. Na ruim een half jaar te zijn weggeweest deelt Ward zijn ervaringen met ons.

“In maart 2023 kreeg ik te horen dat ik de kans kreeg om een half jaar aan de National University of Singapore te gaan studeren! Ondanks de obstakels die dit opwierp bij Opinion, werd mijn keuze al snel toegejuicht en ben ik heel erg blij met de manier waarop er met me werd meegedacht. Een drukke periode met het regelen van een verblijf, visum en meer bureaucratische eisen volgde, waarna ik in augustus dan echt op het vliegtuig stapte.

Eenmaal aangekomen ging er een wereld voor me open. Auto’s reden links in plaats van rechts, studenten vielen over elkaar heen op zoek naar hun toegewezen kamer en overal hoorde ik Engels met een “Singaporese tongval”. Al snel leerde ik mensen van over de hele wereld kennen en volgde ik onderwijs met de top van de Aziatische studenten. In een half jaar heb ik de cultuur kunnen proeven van Kuala Lumpur tot aan de Filipijnen, leren duiken en surfen, en de ongerepte Aziatische natuur ervaren.

En natuurlijk heb ik ook veel over het internationale recht geleerd, specifiek met betrekking tot multinationals, een internationaal netwerk opgebouwd en inzicht kunnen krijgen in de Singaporese bedrijfswereld. Uiteindelijk kijk ik terug op een periode die mijn leven vooral op niet academische vlakken heeft verrijkt.

Deze verrijkende ervaringen en ontmoetingen met diverse culturen tijdens mijn verblijf in Singapore en reizen in Azië confronteerden mij echter ook met de harde realiteit van ongelijkheid en armoede in de wereld. Het contrast tussen de welvaart in Singapore en de armoede die ik zag tijdens mijn reizen, met name in Kuala Lumpur waar ik mensen op straat zag leven, zette me aan het denken. Het besef dat de plek waar je geboren wordt zo’n enorme invloed heeft op je levenskansen, raakte me diep. Geïnspireerd door deze ervaringen en gedreven door de wens om een concrete bijdrage te leveren, greep ik de spontaan opduikende mogelijkheid aan om vrijwilligerswerk te doen in Ghana. Een bijzondere kans die mij werd aangeboden via een vriend die voor MediaMundal werkt.

Ik ben in totaal anderhalve week in Ghana geweest, waar ik vijf dagen heb besteed aan het werken aan een project in een dorp, een “kleine” vijf uur rijden vanaf de hoofdstad. Onder de hete zon met een schep en kruiwagen werken aan de bouw van een muur (zie foto), was een intense ervaring. De locals, ervarener in het werk, metselden de aangeleverde stenen, terwijl wij de “simpele” taken op ons namen. Het was niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een onvergetelijke ervaring van samenwerking, leren en bijdragen. Deze periode van vrijwilligerswerk was buitengewoon leerzaam. Ik zou vrijwilligerswerk zeker aanraden; de lessen die je leert, de mensen die je ontmoet en de bijdrage die je levert aan de wereld zijn onbetaalbaar.

Ik waardeer de ondersteuning van Opinion in dit proces enorm! Toen ik terugkwam, keek ik er dan ook zeker niet tegen op om weer aan de slag te gaan. Inmiddels ben ik terug in Nederland en heeft ook hier de tijd niet stil gestaan. De verbouwing van ons kantoor is afgerond en er zijn collega’s verwelkomd en uitgezwaaid. Wat wel blijft is de ambitie die me heeft doen besluiten om weer bij Opinion aan de slag te gaan. De ambitie om meer aan onze klanten te geven, met hogere kwaliteit. Ik hoop dat ik door mijn ervaringen een mooie bijdrage kan gaan leveren aan het uitdragen van deze ambitie, voor nu en in de toekomst.”

Persoonlijk,
erg betrokken én
gewoon goed advies

fiscaal advies

Bedankt!

Je aanmelding is verzonden.

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Team Opinion Accountancy & Tax