Vrijheid door kleinschaligheid

De accountancybranche is vol uitdagingen en keuzes, en een van de meest cruciale momenten in een carrière kan de overstap van een groot kantoor naar een kleinere organisatie zijn. Onze collega Humphrey Reket, accountant en tevens partner, vertelt over zijn weg naar Opinion Accountancy & Tax.

Humphrey heeft voordat hij bij Opinion aan de slag ging bij twee kantoren van de Big-4 gezeten. Deze ervaringen waren voor hem bijzonder waardevol, maar op een gegeven moment maakte hij toch de overstap: “Er werken heel veel mensen bij die kantoren. Met veel meningen. Op een gegeven moment paste het mij wat minder als je het ene moment allemaal linksaf moet. En vervolgens weer iemand bedenkt dat het rechtsaf moet.”

Humphrey kwam erachter dat de dienstverlening aan het mkb hem beter paste dan de auditpraktijk, door de veelomvattendheid en zijn directe invloed. Doordat bij grotere kantoren dit steeds lastiger werd, besloot Humphrey de overstap te maken naar Opinion. Naast de veelomvattende dienstverlening werd hij daarvoor beloond met meer persoonlijk contact met cliënten. “Cliëntrelaties zijn heel bestendig en langdurig. Dat maakt het werken in enerzijds de mkb-praktijk en anderzijds binnen een klein(er) kantoor juist zo aantrekkelijk.”

Dit persoonlijke contact is iets wat Humphrey op dit moment nog steeds veel tegenkomt en waardeert. Zo zijn er ook een aantal cliënten die Humphrey destijds had, overgestapt naar de dienstverlening van Opinion. Deze cliënten zijn nog steeds onder zijn hoede. Maar het goede contact tussen Humphrey en cliënten gaat verder dan enkel dienstverlening. Vorig jaar overleed er een cliënt van Humphrey, iets wat veel indruk op hem heeft gemaakt. “Wat mij heel erg is bijgebleven, is dat die cliënt vroeg of we bij hem thuis afscheid kwamen nemen toen hij naar verwachting nog maar heel kort te leven had. Dat was uiteraard een emotionele ontmoeting. Misschien klinkt het vreemd, maar ik was dankbaar dat deze cliënt de vele contacten die we voorafgaand aan zijn overlijden hadden zo op prijs stelde dat we hem op zijn sterfbed mochten bezoeken.”

Voor de toekomst hoopt Humphrey dat Opinion blijft groeien als “een praktijk die cliënten voortreffelijk bedient, zowel gevraagd als ongevraagd”. Een inspirerende werkomgeving, voor hem en voor alle collega’s, staat daarbij centraal. Ben je benieuwd naar meer ervaringen van Humphrey, of wil je een keertje sparren over voor- en nadelen van zo’n overstap, neem dan gerust contact met ons op.

 

Persoonlijk,
erg betrokken én
gewoon goed advies

fiscaal advies

Bedankt!

Je aanmelding is verzonden.

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Team Opinion Accountancy & Tax